PINJAMAN UNTUK MEMULAKAN PERNIAGAAN

Bagi sesiapa yang ingin memulakan perniagaan, yang paling penting ialah modal. Kerana tanpa modal, ia tidak akan berjalan dengan lancar. Sudah tentu, untuk menjadi usahawan yang terbaik akan menjadi halangan atau cabaran sukar untuk mengekalkan secara kekal jika tidak ada modal. Kerajaan Malaysia juga adalah memainkan peranan penting dalam mencari perniagaan bagi mereka yang mahu atau ingin mengembangkan perniagaan mereka

TEKUN atau lebih dikenali sebagai Tabung Ekonomi Kumpulan Usaha Niaga yang berada dibawah kawalan kementerian pertanian dan industri asas tani. Agensi ini juga sebenarnya memberikan beberapa peranan penting bagi mereka membiayaai perniagaan yang ingin dimulakan seperti menyokong dengan memberikan pembiayaan kepada pemohon atau calon yang layak untuk memulakan perniagaan.

Pada tahun 1994, TEKUN telah ditubuhkan sebagi sebuah agensi penyaluran modah tambahan yang mudah dan tidak akan membebankan usahawan Bumiputera di Pulau pinang. Antara sebab mereka ingin memohon pinjaman ini untuk modal permulaan perniagaannya adalah disebabkan:

  1. Memulakan perniagaan yang telah dirancang secare lama, tetapi disebabkan faktor kewangan yang tidak mencukupi untuk menjalankannya.
  2. Selain itu, untuk membiayaai peralatan untuk menjalankan tugas operasi. Dan juga gaji pekerja haruslah dibayar untuk menajalankan tugas.
  3. Digunakan sebagai modal tambahan untuk memperluaskan perniagaan baru untuk meningkatkan perniagaannya kepada peringkat yang tinggi.

Jika anda mengalami masalah yang tidak dapat selesai daripada pihat bank, kami adalah peminjam wang berlesen yang paling sesuai bagi mengatasi masalah anda. Kerana dengan khidmatan kami, semua masalah anda akan deselesaikan dengan pantas. Anda juga layak untuk menerima bantuan melalui kami tanpa memerlukan mana-mana pihak penjamin. Sekiranya anda mempunyai rekod kewangan yang buruk pada masa lampau, ianya bukan sesuatu masalah yang besar bagi kami kerana selagi anda mampu membayarnya, anda layak untuk memohon dengan kami.

Perkhidmatan yang kami juah lebih mudah berbanding dengan bank tempatan. Sekurang-kurang daripada 24 jam sahaja kami boleh meluluskan proses permohonan anda. Serta, dapat memberikan wang anda dalam masa yang sama setelah proses diluluskan. Walaupun anda mengalami atau telah pun disenarai hitamkan oleh pihak bank anda juga masih lagi layak untuk memohon, kerana kami hanya memerlukan kad pengenalan sahaja untuk memproses, dan selagi anda mampu membayar balik.

Oleh itu, jika anda ingin membuat pinjaman. Jangan teragak-agak lagi, sila hubungi kami sebagai peminjam pinjaman berlesen, dan anda tidak perlu menyusahkan diri anda dengan mengemukakan banyak dokumen untuk meluluskan pinjaman dari pihak bank. Kami dapat membantu anda untuk menangani masalah yang dihadapi. Perkhidmatan yang kami tawarkan adalah jauh lebih baik daripada pihak bank. Dan sekiranya anda dalam keadaan yang terdesak, kami adalah peminjam wang berlesen yang paling sesuai untuk anda memulakan perniagaan.