Apakah pinjaman pembiayaan semula?

Pinjaman pembiayaan semula adalah terutama untuk peminjam yang mempunyai hartanah miliknya. Berdasarkan nilai pasaran harta tanah, peminjam boleh memohon bayaran tunai berlebihan. Dalam istilah pemberi pinjaman wang berlesen, ini bermakna anda boleh menggunakan harta anda untuk mendapatkan wang tunai bagi mengatasi kecemasan atau masalah kewangan.

Proses pinjaman pembiayaan semula adalah lebih mudah untuk mendapatkan kelulusan, kerana risiko bagi pemberi pinjaman wang berlesen rendah. Tetapi amaun pinjaman bergantung kepada nilai pasaran hartanah miliknya. Jika anda tidak dapat membayar balik ansuran pinjaman itu, pemberi pinjaman berlesen akan melaksanakan SPA untuk menuntut balik wang tertunggak daripada peminjam.

Keperluan untuk pinjaman ini

Sekurang-kurangnya, anda perlu memiliki harta untuk meminjam membiayai semula. Yang paling disukai adalah bahawa harta itu dibayar sepenuhnya. Di samping itu, hak milik tanah untuk harta itu tidak boleh adalah Tanah Rizab Melayu, tetapi sebaiknya mesti Tanah Hak milik anda. Pemberi pinjaman biasanya akan membandingkan nilai semasa dengan jumlah pinjaman terkumpul. Sekiranya terdapat berlebihan tunai, pemberi pinjaman hanya dapat memberi sebahagian daripada jumlah tersebut sebagai jumlah pinjaman pembiayaan semula buat sementara. Walau bagaimanapun, jumlah perbezaan tanah mestilah agak besar. Atau mungkin ia tidak layak untuk membiayai semula untuk mendapatkan wang tunai.

Siapakah kita?

Kami adalah pemberi pinjaman wang berlesen dengan pengalaman yang professional dalam jenis pinjaman ini. Anda boleh menyemak nilai pasaran semasa harta benda, dan berapa banyak pinjaman pembiayaan semula yang harta anda boleh menghasilkan, sebelum memutuskan bagi meneruskan pinjaman ini.

Kami menyediakan perkhidmatan di KL seperti Cheras, Kepong, KLCC, Setapak dan Selangor seperti Petaling Jaya, Ampang, Damansara,Shah Alam, Puchong.

Kesimpulannya

Jangan teragak-agak lagi, sila menghubungi kami. Bukan hanya untuk pinjaman pembiayaan semula, tetapi juga anda boleh meminjam pinjaman perniagaan PKS jika anda mencari peluang perniagaan.

Anda juga boleh memahami pinjaman lain seperti Pinjaman Peribadi kami, pinjaman kaveat dan  juga pinjaman penyatuan hutang.