PINJAMAN GADAI JANJI

Pinjaman gadai janji adalah pinjaman yang berbeza daripada yang lain, ini kerana ia berkait dengan cagaran melalui jaminan hartanah atau harta. Contohnya yang terdekat ialah apabila kita hendak membeli sebuah rumah akan tetapi tidak mampu membiayai bayaran rumah tersebut dengan jumlah yang penuh beserta dengan kos rumah. Dengan itu kita hanya perlu menggunakan hartanah atau harta lain sebagai cagaran untuk menjamin ketika ingin meminjam wang dari institusi perbankan.

Pinjaman ini menglibatkan antara pemberi wang dengan peminjam wang. Jika peminjam ada buat pinjaman lain, dan telah mengembalikan kesemua wang yang telah dipinjam dan juga mengembalikan semula bayaran tambahan. Ataupun rekod kredit dan pendapatan anda baik pun tidak terkesan kepada kelulusan pinjaman jenis bercagar ini kerana pinjaman ini kelulusannya bergantung kepada sesuatu nilai aset cagaran.

Jika kita berfikir secara logik kenapa masih ramai lagi orang yang ingin membuat pinjaman gadai janji pada ketika ini? Ini kerana ramai diantara kita sebenarnya memiliki sesuatu masalah tertentu yang menyebabkan mereka terdesak untuk meminjam wang. Antara sebab sebabnya ialah seperti yang berikut:

  • Ini kerana seseorang itu berkeinginan untuk membeli rumah sendiri tetapi tidak mempunyai kewangan yang mencukupi untuk membeli rumah yang diimpikan.
  • Selain itu, ianya diguna pakai sebagai pelaburan jangka masa panjang apabila rumah tersebut akan dijual semula dengan harga yang lebih tinggi atau untuk jangka masa pendek jika ianya disewakan dan mereka mempunyai pendapatan bulanan yang pasif.
  • Kadangkala ianya menyebabkan keperluan untuk membiayai perubatan yang semakin mahal pada masa kini atau atas dasar menghantar anak menyambung pengajian ke peringkat yang lebih tinggi
  • Ianya juga terjadi kepada keluarga yang menggunakan wang ini untuk kegunaan peribadi mereka untuk pergi bercuti bersama dengan tempoh masa sebagai pelaburan yang lain.

Selain daripada pihak bank, anda juga boleh memilih peminjam wang berlesen untuk meminjam kerana tawaran yang diberi adalah lebih sama namum jauh lebih baik. Selain itu, kepada mereka yang telahpun disenarai hitamkan oleh pihak bank, juga layak untuk memohon. Pinjaman ini adalah terbuka kepada semua orang tidak kira yang bekerja sendiri atau yang bekerja dengan syarikat juga layak untuk memohon pinjaman jenis bercagar ini.

Dengan adanya tawaran perkhidmatan yang diberi oleh kami, anda tidak perlu untuk menyusahkan diri untuk mengemukakan pelbagai dokumen penting atas tujuan penilaian kelulusan. Hanya memerlukan kad pengenalan sahaja, kita boleh meluluskan dengan segera. Selain itu, pinjaman ini juga tidak memerlukan sebarang jaminan daripada penjamin. Tempoh kelulusan yang diberi oleh kami juga turut cepat iaitu lebih kurang daripada 24jam sahaja mereka boleh meluluskan permohonan anda.

Sekiranya anda terdesak memerlukan wang dalam waktu yang singkat anda disarankan untuk memilih peminjam wang berlesen ini kerana peminjam wang berlesen mampu untuk menyelesaikan masalah anda dengan segera dan mudah walapun bertujuan untuk membiayai kos perumahan anda. Selain itu, Jika permohonan anda sering ditolak oleh pihak bank anda boleh mencuba cara lain dengan menggunakan perkhidmatan peminjam wang berlesen kerana dengan perkhidmatan yang ditawarkan adalah mampu untuk meluluskan serta memberikan wang kepada anda dalam masa yang terdekat dan mudah. Dengan itu, tidak perlu rasa risau jika anda mengalami masalah untuk memerlukan wang atas tujuan keperluan kecemasan kerana segalanya kami dapat mengubahnya.