Pinjaman Modal Kerja

Pinjaman modal kerja adalah salah satu jenis pinjaman yang memberikan pinjaman kepada perniagaan yang memerlukan pembiayaan untuk aliran tunai operasi perniaga mereka. Keadaan ini biasanya berlaku dalam masa yang jangka pendek, dan digunakan untuk membayar gaji, utiliti dan perbelanjaan operasi lain. Dalam keadaan ini, pinjaman modal kerja dapat membantu mengatasi aliran tunai yang tidak cukupi untuk operasi perniaga.

Tetapi kadang-kadang, dalam keadaan yang tidak dijangka, mungkin ada kelewatan pembayaran balik oleh pelanggan, atau penjualan yang lemah bagi bulan tersebut. Oleh itu, syarikat mungkin memerlukan pembiayaan tambahan untuk mengatasi. Sama ada perniagaan anda perdagangan, pembuatan atau servis. Di sinilah kami bersedia untuk membantu anda menyelesaikannya.

Kelayakan

Biasanya, kelayakan bagi pinjaman ini adalah perniagaan itu harus mempunyai operasi perniagaan yang sedia ada dan mesti operasi lebih dari 6 bulan. Ini biasanya bermaksud bahawa mereka harus mempunyai pejabat, kilang sendiri, atau lot kedai, bagi pemberi pinjaman berlesen dapat buktikan yang anda ada operasi perniagaan serta rekod kewangan perniagaan.

Selain itu, pemilik juga perlu mendaftarkan perniagaan dengan SSM. Dan paling penting ialah mereka perlu mempunyai 6 bulan penyata bank untuk membuktikan kestabilan aliran tunai masuk bulanan.

Kenapa kita?

Kami adalah pemberi pinjaman wang yang berlesen dengan lebih daripada 8 tahun pengalaman di Malaysia. Kami telah membantu banyak pemilik perniagaan mengatasi masalah kewangan mereka. Kami meliputi Selangor seperti Subang Jaya, Puchong, Petaling Jaya, Damansara, Klang, Ampang, Shah Alam dan Sunway. Di KL, kami meliputi di Batu, Seputeh, KL Sentral, KLCC, Bukit Jalil, Seri Kembangan, dan Cheras.

 

Ciri-ciri perkhidmatan kami:

  • Proses permohonan mudah
  • Keperluan dokumen yang rendah
  • Proses kelulusan cepat
  • Cepat pembayaran pinjaman
  • Tempoh fleksibel

Kesimpulannya

Oleh itu, jangan teragak-agak lagi, hubungi kami. Anda boleh mendapat pinjaman modal kerja kami, jika syarikat anda menghadapi sebarang kesulitan kewangan. Kami sentiasa berada di sini untuk membantu anda mengatasi keperluan mendesak anda.

Anda boleh juga mempertimbangkan Pinjaman Perniagaan dan Pinjaman PKS serta Pinjaman Pembiayaan Semula jika syarikat anda mempunyai hartanah berbayar.