Pinjaman Kilang dan Pembiayaan Kedai

Pinjaman kilang

Pinjaman kilang merujuk kepada jenis pembiayaan yang digunakan untuk membeli kilang atau harta industri. Tunai pinjaman bukan sahaja untuk pemerolehan harta itu tetapi kita juga boleh menggunakannya untuk mengembangkan kilang sedia ada atau bahkan membeli mesin dan peralatan untuk pengeluaran.

 

Bergantung kepada kriteria bank masing-masing, sesetengah bank boleh menawarkan pinjaman kilang yang dinilai oleh lokasi, jenis harta komersil dan bilangan tingkat di dalam bangunan. Tidak seperti pinjaman rumah, bank sangat ketat dengan jenis harta komersil yang dibiayai mereka.

 

Bank cenderung menolak pinjaman untuk membiayai kilang-kilang yang terletak dalam kompleks perbelanjaan. Jika kilang itu berada di tingkat atas pembangunan bercampur, pinjaman itu mungkin akan ditolak juga. Jika kilang anda berada dalam kategori ini, anda mempunyai alasan untuk mempertimbangkan peminjam swasta untuk membiayai terutamanya jika status kewangan anda tidak kuat juga.

Pembiayaan kedai

Pembiayaan kedai melibatkan sebarang pinjaman yang menampung perniagaan yang beroperasi di kedai-kedai. Ia boleh menjadi perdagangan, servis, restoran, kafe atau pejabat yang beroperasi di luar kedai-kedai. Kadang-kadang, walaupun syarikat yang stabil mungkin menghadapi keperluan aliran tunai kecemasan. Ia mungkin disebabkan oleh cuti perayaan, atau kegawatan ekonomi yang memberi kesan kepada bisnes kedai anda.

 

Atas sebab apa pun, perubahan sementara dalam persekitaran perniagaan telah memberi kesan kepada anda. Anda mungkin mempunyai keperluan pembiayaan sementara jangka pendek. Kami sentiasa boleh membantu dengan pinjaman kedai, jika kedai anda memerlukan wang tunai segera. Jika kedai anda telah beroperasi selama lebih dari 6 bulan, dan pendapatan perniagaan yang konsisten, kami mungkin dapat mempertimbangkan pembiayaan kedai untuk anda.

Kesimpulannya

Mengendalikan perniagaan tidak mudah. Walaupun anda memiliki kilang pembuatan, yang mungkin telah beroperasi selama lebih dari 5-10 tahun. Atau kedai-kedai anda yang mungkin baru mula beroperasi. Anda mungkin mempunyai keperluan tunai secara tiba-tiba akibat keadaan yang tidak diduga. Oleh itu, pinjaman kilang cepat atau pembiayaan kedai dapat membantu anda mengatasi masalah kewangan sementara anda.